Apple iPad 2

De iPad van Apple is op korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste gadgets op het gebied van multimedia. De zeer vlotte en intuitieve bediening en het gigantische aanbod app’s hebben ervoor gezorgd dat de iPad door verschillende organisaties als product van het jaar 2010 werd uitgeroepen. Bij Apple rust men echter niet op z’n lauweren, want men stelde onlangs de vernieuwde Apple iPad 2 voor. Ondanks gezondheidsproblemen was het overigens toch Apple oprichter en CEO Steve Jobbs die de presentatie van de iPad deed.

De iPad 2 beschikt over een krachtige dual-core Apple A5 processor die maar liefst 2x sneller zou zijn dan zijn voorganger in de originele iPad. De iPad 2 is verder ook 33% dunner en 15% lichter dan het oude model en is nu ook uitgerust met camera’s voor en achter. Wanneer de iPad 2 effectief gelanceerd wordt zal Apple ook een iPad versie van iMovie vrijgeven in de App Store. De camera’s kunnen overigens ook gebruikt worden voor Facetime.

Een minpunt voor wie de iPad 2 graag zou willen gebruiken voor het bewerken en beheren van foto’s is dat Apple nog steeds geen geheugenkaartlezer of USB aansluiting heeft voorzien. Op die manier is het overbrengen van je foto’s naar je iPad niet echt gebruiksvriendelijk, hoewel men wel verwacht dat de optionele Apple iPad Camera Connection Kit (die werd ontwikkeld voor het oude model) nog steeds compatibel zal is met de nieuwe iPad.

Dit bericht werd geplaatst in Apple, Fotografie Algemeen, iPad, Nieuwe producten, Nieuws. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie